След праздниците и след обилните трапези, всеки иска да започне нещо ново и различно, нещо специално да промени в хранителния си режим. Хората обикновено започват да планират, коя от безбройните диети ще пасне добре на организма им, коя от тях ще се окаже най-ефективна и коя най-"безболезнена". Спортните натури естесвено залагат на повече спорт и движение, няма нищо лошо в това, но днес аз не искам да засягам въпроса за диети и наднормено тегло.
Днес искам да пиша за това как бихме могли да опитаме нещо нестандартно с нашата чаша кафе.
Не зная дали е закономерност, но повечето от хората,които обичат кафе , обичат и тъмен шоколад ( шоколад с високо съдържание на какао и по-малко съдържание на захар). Аз също се причислявам към любителите на тъмния шоколад, но тази седмица имах възможност не просто да изпия своето кафе с няколко парченца тъмен шоколад, а опитах шверцарски тъмен шоколад с вкус на чили и чeреша. Да, звучи доста екстравагантно и странно, но всеки, който опита ще бъдете очарован от комбинацията.:)
Не е необходимо шоколадът да бъде точно швейцарски, би могъл да се намери и тъмен щоколад с чили и чeрева в България, но определено ще трябва да потърсите в повече магазини, защото предполагам не във всеки маркет присъства голям асортимент от шоколади.
Моята препоръка е, когато пието своето кафе с тъмен шоколад е добре да добавите повече мляко на вашето кафе или да се пие лате. Така ще имате възможност да усетите по-добре силния вкус на шоколада, а лютивият вкус, който чилито дава е уникален.
Внимание!!!
Хора, които имат болни стомаси или не са привърженици на "спайси" кухнята, моля не опитвайте тази комбинация.
Желая на всички читатели,
Благословена Нова Година и приятен неделен следобед!!!
Днес искам да пиша за това как бихме могли да опитаме нещо нестандартно с нашата чаша кафе.
Не зная дали е закономерност, но повечето от хората,които обичат кафе , обичат и тъмен шоколад ( шоколад с високо съдържание на какао и по-малко съдържание на захар). Аз също се причислявам към любителите на тъмния шоколад, но тази седмица имах възможност не просто да изпия своето кафе с няколко парченца тъмен шоколад, а опитах шверцарски тъмен шоколад с вкус на чили и чeреша. Да, звучи доста екстравагантно и странно, но всеки, който опита ще бъдете очарован от комбинацията.:)
Не е необходимо шоколадът да бъде точно швейцарски, би могъл да се намери и тъмен щоколад с чили и чeрева в България, но определено ще трябва да потърсите в повече магазини, защото предполагам не във всеки маркет присъства голям асортимент от шоколади.
Моята препоръка е, когато пието своето кафе с тъмен шоколад е добре да добавите повече мляко на вашето кафе или да се пие лате. Така ще имате възможност да усетите по-добре силния вкус на шоколада, а лютивият вкус, който чилито дава е уникален.
Внимание!!!
Хора, които имат болни стомаси или не са привърженици на "спайси" кухнята, моля не опитвайте тази комбинация.
Желая на всички читатели,
Благословена Нова Година и приятен неделен следобед!!!