понеделник, 19 септември 2011 г.

История на Starbucks



http://www.starbucks.bg/IntlCMS/images/clrpxl.gif





http://www.starbucks.bg/IntlCMS/images/clrpxl.gif

  Starbucks винаги е бил място, където можете да откриете най-доброто кафе в света. Но през 1971 година, човек е трябвало да пътува чак до единствения ни магазин в емблематичния за Сиатъл Пайк Плейс Маркет.




70-те години на 20 век
Първият Starbucks отваря врати. Името идва от романа на Хърмън Мелвил, Моби Дик, една класическа американска новела за лова на китове през 19-ти век. Морското име изглежда подходящо за компания, която внася и предлага най-доброто кафе в света на измръзналите, жадни жители на Сиатъл.




80-те години на 20 век
Хауърд Шулц се присъединява към Starbucksпрез 1982. По време на бизнес пътуване до Италия, той посещава най-известните еспресо барове в Милано. Впечатлен от тяхната популярност и култура, той вижда потенциала им в Сиатъл. Той е прав – след като опитва напитките latte и mocha, Сиатъл бързо се пристрастява към кафето.




90-те години на 20 век
Starbucks се разпростира извън Сиатъл, първо в останалата част на САЩ, а после в цял свят. След като става една от първите компании, които дават право на служителите си на непълен работен ден да закупуват акции на компанията, Starbucks става акционерно дружество.




2000
Явлението Starbucks продължава. Към момента, Starbucks има повече от 15 000 заведения в над 40 страни. В допълнение на нашето прекрасно кафе и кафе напитки, хората се радват на Tazo® чай и Frappuccino® напитки.