вторник, 6 декември 2011 г.

Your Christmas beverage ( Вашата напитка за Рождество)

 Прaзниците вече са толкова близо, че атмосферата навсякъде около нас започва да става все по-пленителна. Украсите, студеното време, декорираните сайтове, аромата на борови дървета ни напомнят за един от най-хубавите и семейни празници,които ни очакват следващите седмици.

 Какви биха били тези празници без вкусните сладкиши с аромата на канела, портокали, ябълки и...Всичките сладкиши, курабийки, сладки, бисквити ( сега модерно да се казва - cookies), които се приготвят в тези дни , но те не биха имали същата стойност,ако не се гарнират с една добра чаша кафе;).

  Отново кафето!!! Ами да така е, то е навсякъде около нас.
  Поради всичката тази кипяща празнична атмосфера днес реших да ви запозная с една рецепта, която според мен идеално би паснала на Рождествената атмосфера.:)
 

 Името на напитката се казва Normandy Coffee. Нормандия-( област във Франция) , както и щата Вашингтон са известни с овощните си градини и причината поради ,която много от напитките и ястията да съдържат "ябълков отенък". Тази напитка е именно такава кафе с ябълков вкус и отенък на канела, карамфил, бахар.:)
   Продукти:
 - 2 чаши силно еспресо ,( около 475мл. филтър кафе,но поне 75г кафе, като на една чаша кафе трябва да съответства литър вода)
 - 4 чаши с вода( 4 . 475мл= 2 литър)
 - 2 чаши ябълков сок
 - 30г кафява захар
 - 3 портокала
 - 2 пръчици канела
 - щипка бахар и щипка карамфил (ако желаете, аз лично не обичам карамфил:)

 Начин на приготвяне:
 - Сложете всички тези продукти да заврят на умерен огън( портокалите са нарязват на шайби) и след това намалете температурата и оставете 10 мин, на слаб огън.
 - След 1о-те мин. заедно с черпак и цедка изсипете течността в кана.
 - Сервира се в чаша за капучино като пръчка канела се слага в чашата или до нея.
  
И не забравяйте сладкиша заедно с кафето!!!


Have a great coffee time with your Christmas beverage!!!