събота, 17 декември 2011 г.

Атмосферата на Рождество ( The Christmas spirit)

                                                                           Скъпи "coffee lovers"


  Надявам се да сте харесали последните статии, които са на тематика Рождество ( Christmas). И в тази връзка бих искал да продължа с подобни статии, които са свързани с този християнски  празник, носещ ни топлина и събуждащ в нас чудесни емоции, чувства и мечти.

 Може би това ще ви изненада, но в тази статия няма да говоря за кафето. В тази статия бих искал да споделя, част от моето скромно мнение, какво трябва да бъде Рождество за нас.


 Стоейки тук в друга държава и наблюдавайки страхотните украси, прекрасните къщи, прозорците, на които светят лампичките, огромните елхи в моловете и препълнените щандове с подаръци и т.н. ( опаковките на кафе, които са направени с празнични мотиви;).
  Всичко това създава това приятно настроение в мен. Кипящия "Christmas spirit" ( Рождествена атмосфера ) идващ от всякъде няма как да не повдигне настроението на човек. 
  Това е чудесно, но може би все по-рядко си задаваме въпроса:
                               "Какво е Рождество за мен?"


  Размишлявайки върху това се запитах , дали това е с чувство, което е само в тези дни поради факта, че ме очакват изненади и подаръци.Или може би аромата на борови дръвчета, изобилието от храна на трапезата, алкохола,  почивните дни, в които бих могъл да пътувам са причина за доброто ми настроение. Това ли е наистина причината???                                                                                            .                                                       ........." come on"........

   Година след година осъзнавам , че все по- малко се акцентира върху най- важното нещо:


 На Рождество се е родил Спасител, които ни носи нещо много повече от подарък. Той ни донесе  опрощение, изкупление и спасение. Това е най-скъпия подарък, който някой би могъл да ни даде. По този начин Той ни показа неизмеримата си любов към нас.

 Любов дума, която  често се споменава и използва, но все по малко се среща и усеща. Именно това е времето, когато трябва проверим дали тази дума присъства в живота ни. Дали умеем да я подаряваме и показваме на другите- семейството, приятелите, близките, колегите, любимия човек, нашия Създател. 

 Нека тази година не само да декорираме къщите, работните места, дворовете си, а да се опитаме да декорираме и нашите сърца с любов, търпение и радост.
  Силно вярвам, че това ще ни донесе истинската радост, наслада и топлина от празника- Рождество.


И не забравяйте:  декорирайте със стил!!!

Кафе за Бъдни вечер ( Christmas Eve Coffee)

 Лесно, бързо, вкусно..:)) Определено звучи , като кулинарно предаване;)

Не, това е просто една идея за това, как да направите вашето кафе на бъдни вечер.

Продукти и начин на приготвяне:

Направете кана с кафе ( можеда бъде шварц или еспресо, по ваш избор). Използвайте аромат амарето,изсипете аромата в каната с кафе (20мл), сложете какаов крем колкото желаете( има страхотна напитка горещ шоколад в кутия, но е много трудно да се намери в България.Опитайте можете да имате "късмет"). Като последна съставка добавете окло 20мл лешников ликьор. Сервирайте с бита сметана и бисквитка (парче шоколад) .
 
 have a nice coffee break:))))