четвъртък, 29 септември 2011 г.

Как да влезем във форма с помощта на кафето?

 Срещнах коментари,които бяха породени от последната публикация в блога, която гласеше, че студеното кафе е много калорично и опасно за вашата форма. Това не е точно така . В подкрепа на моите думи е информацията, които ще изложа в днешната публикация.:) 

  Можем да започнем с това, че сутришната чаша с кафе би могла да ни е от полза ако желаем да свалим някои друг килограм.  Знаем , че кофеинът е основната причина за да бъде кафето толкова ценено. Кофеинът  ускорява метаболизма и е стимул за организма да извършва различна физическа дейност, чрез която изгаряме калории. Кофеинът подтиска апетита, действа като ограничител на желанието да поемаме голямо количество храна и спомага за разграждането на мастните клетки в организма ни. Ако пием кафето без излишните добавки като захар, сметана, шоколадови сосове и всякакви други аромати, бихме могли да го включим към своя план за балансирано хранене.

 Кафето, част от нашата програма за премахване на излишните килограми:

1. Първо трябва да се научим да приемаме подбрана храна и да се храним балансирано. Трябва да знаем , че кафето само ще ни помогне да постигнем желания резултат, като потиска апетита ни. Не е препоръчително да използваме кафето като заместите на някое от нашите основни хранения през деня. Добре  е да пием чаша кафе с нашата закуска и обяд или между храненията. Това ни помага да се чувстваме сити и да не търсим да си похапваме снакс, чипс, вафли и други подобни храни. 
2. Водата трябва да върви винаги ръка за ръка с кафето. Кафето дехидратира организма ни. Някои експерти казват, че на 2 чаши кафе са необходими 7,8 чаши с вода. Кофеина, когато е в умерени количества е полезен, но без вода той е опасен за организма ни. 
3. Тук идва отново момента да кажем с какво пием нашето кафе. За да ни помогне кафето да се справим с нежеланите килограми, трябва да използваме обезмаслено мляко и  малко захар (имах колега, които пиеше своето кафе с 8 пакетчета захар:).Това няма как да даде желания резултат).  Бъдете внимателни как пиете вашето кафе. Напитките, които ни се предлагат в хубавите кафетерии, като: мока, лате с аромати, карамелато и т.н. съдържат изключително много излишни калории, които е добре да избегнем. 
 4. На четвърто място, но може би най-важното нещо е кафето да се комбинира заедно със спорт. Бързите и ефективни резултати идват тогава ,когато спортуваме активно. Кафето ни помага да спортуваме, като ни освежава и тонизира. Препоръчително е да пием кафето 30 минути преди спортната активност, която ще извършваме. За по-голямо въздействие върху нашата енергичност е добре да пием силно еспресо. 
 Надявам се тези скромни съвети да бъдат полезни за вас. Имате информацията, знаете как да го направите, така че Just Do It...:))))
 Good Luck!!!